voordelen

Wat zijn de voordelen van het krijgen van reflex therapie?

Elk mens heeft weleens een periode van meer spanning of stress. Helaas hoort dit bij het leven. Er zullen altijd gebeurtenissen plaats vinden die ons uit balans weten te brengen. Dat is heel vervelend maar onvermijdelijk. Maar als problemen zich opstapelen of je weet niet meer hoe je dingen moet oplossen en je zit gevangen in een chronische stress situatie kan het zijn dat bepaalde reflexen die ieder mens heeft, en die je vanaf baby tijd hebt ontwikkeld, weer opspelen en zorgen voor verstoring in het functioneren. Reflex therapie kan dan een hele goede manier zijn om hier mee om te leren gaan. In deze blog lees je alles over reflex therapie en de voordelen hiervan.

Inzicht krijgen in het onbewuste

Inzicht krijgen in het onbewuste

Een groot voordeel van reflex therapie is dat je inzicht krijgt in je onbewuste persoon. Op het moment dat je als mens geboren wordt heb je al bepaalde basis reflexen die je nodig hebt om te overleven. Denk dan aan bijvoorbeeld de grijp reflex, als je de pink van een baby aanraakt zal de baby proberen om je hand te grijpen. Dit is stimulerend voor het ontwikkelen van de fijne en grove motoriek.

Maar ook de zuigreflex. Als je een baby over de wang strijkt zal deze een zuig beweging met de mond, de baby wil dan de tepel zodat hij/zij voeding binnen kan krijgen. Dit zijn hele essentiële reflexen. Als een baby schrikt dan vliegen vaak de armen en benen ineens in de lucht. Dit is ook een reflex. Maar deze reflex kan op latere leeftijd problemen veroorzaken, zoals angst en paniek stoornissen.

Je lost het probleem bij de ‘bron’ op

Met reflex therapie ga je dus dieper kijken naar jezelf. Je gaat samen met een reflex therapeut ontdekken waar bepaalde problemen vandaan komen en hoe je lichaam hierop reageert. Door de reflex therapie krijg je inzichten hoe je lichaam reageert in bepaalde situaties en wat je hier aan kunt doen. Dat zorgt ervoor dat je de grip weer terug zal krijgen op je leven.

Snel resultaat

Wat erg fijn is aan reflex therapie is dat je snel resultaat kunt verwachten. Je hoeft niet jarenlang bij een psycholoog op de bank te zitten om te praten over bepaalde denk en gedragspatronen. Een reflex therapeut kan jou heel eenvoudig helpen om de balans in je lichaam en in je dagelijkse functioneren terug te vinden.