Welke opleiding heb je nodig tot reflextherapeut

Reflex therapie is de laatste jaren bezig met een flinke opmars. En dat is ook best wel begrijpelijk omdat reflex therapie erg succesvol is en met een aantal sessies kun je iemands leven compleet veranderen. Daarom voelen steeds meer mensen zich geroepen om zich te laten opleiden tot een reflextherapeut. Terecht, want is het een mooi en dankbaar beroep. Je kunt veel mensen helpen die vastlopen in het dagelijkse leven en ze zo weer een stuk levensvreugde en geluk terug laten krijgen. Heel erg dankbaar dus! Maar hoe word je nu een reflex therapeut en wat heb je daar voor nodig? Dat lees je hier in deze blog.

Wat heb je nodig?

Allereerst voordat je een aan opleiding tot reflextherapeut begint heb je bepaalde eigenschappen nodig om reflextherapeut te kunnen worden. Je moet een liefde hebben voor het werken met mensen, als je dat niet hebt dan kun je bij voorbaat niet starten. Daarnaast moet je ook empathisch en geduldig zijn en goed kunnen luisteren naar een ander.

Ga voor jezelf ook goed na waarom je deze opleiding wilt volgen. Er zijn natuurlijk heel veel opleidingen op het gebied van therapie, waarom specifiek deze? En maak een plan, wat wil je bereiken? Dat is altijd erg belangrijk als je ergens mee wilt starten.

De opleiding

Als je besloten hebt dat je ervoor wilt gaan dan is het belangrijk om de HBO route te volgen, de HBO opleiding in reflexzone therapie levert je een erkende status op na het afronden van de opleiding. Als je deze opleiding hebt afgerond kun je namelijk aangesloten worden bij de Vereniging van de Nederlandse Reflexzone therapeuten en dit geeft je erkende status.

Want helaas is het zo dat met de toegang tot het internet ook steeds meer mensen ergens een cursus volgen en zichzelf een therapeut noemen. Maar dit veroorzaakt veel wildgroei op het gebied van de hulpverlening en is niet wenselijk! Een HBO reflexzone therapeut heeft kennis van psychologie en alle problemen op het somatische vlak. Hij/zij is opgeleid tot een expert en geen hobbyist. Een HBO opgeleide reflexzone therapeut is dus een vakman of vakvrouw en weet precies hoe hij/zij een cliënt moet begeleiden.