Voor wie is reflextherapie bestemd?

We kunnen allemaal in het leven te maken krijgen met problemen die het dagelijkse leven op een hele nare manier beïnvloeden. Het kan zijn dat je te maken hebt gekregen met ziekte, overlijden van een dierbare of langdurige stress op het werk. Wat de trigger ook is, het is vervelend als je dagelijkse functioneren daardoor beperkt wordt. Reflextherapie kan dan een uitstekende manier zijn om aan je problemen te werken. Met een reflextherapeut ga je kijken naar de diepere oorzaken van een probleem. Maar voor wie is reflextherapie dan bestemd? Dat lees je hier in deze blog!

Vastgelopen in het dagelijkse leven?

Ben jij vastgelopen in het dagelijkse leven? Heb jij bijvoorbeeld veel last van spanningsklachten of heb je moeite om relaties te onderhouden? Dit kunnen relaties zijn als in man/vrouw maar ook werk relaties met je collega’s. Heb je veel hoofdpijn of spanning in bepaalde delen van je lichaam? Dan kan reflextherapie heel zinvol zijn.

Reflextherapie is geschikt voor heel veel uiteenlopende problemen. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of je kunt met je problemen wel terecht bij een reflextherapeut. Dat komt doordat ons hele menselijke bestaan is opgebouwd uit reflexen. Dit is in je baby tijd al begonnen en trekt een lijn door naar je volwassen bestaan.

Hoe werkt dat dan?

Het is heel simpel. Als een baby geboren wordt krijgt het van moeder natuur bepaalde oer reflexen mee om zich te ontwikkelen tot een volwassen mens. Een voorbeeld hiervan is de zuig reflex. Als je een baby over de wang streelt zal het automatisch op zoek gaan naar de tepel. Een baby heeft immers voldoende voeding nodig om groot te worden.

Maar er zijn ook complexere processen zoals de bonding reflex. Deze reflex zorgt ervoor dat een baby in staat is om een relatie te ontwikkelen met zijn/haar omgeving zoals bijvoorbeeld de ouders, opa’s en oma’s etc. Als hier ergens de ontwikkeling verstoord raakt door bijvoorbeeld het overlijden van een ouder of ziekte, dan heeft dit op de lange termijn veel gevolgen voor het kind en de latere volwassene.

Maak de basis weer goed

Met een reflex therapeut ga je dus kijken naar bepaalde gedragspatronen en waar deze vandaan komen. Samen kun je dan er aan gaan werken dat deze reflexen niet langer meer beperkend zullen zijn voor je dagelijkse leven. Het voordeel van reflex therapie is dat deze over het algemeen vrij snel, erg effectief is. Dit in tegenstelling tot andere therapie vormen waar je soms jarenlang aan vast zit.