Wat houdt reflex therapie in?

Zodra een baby geboren wordt beschikt deze van nature al bepaalde reflexen. Deze reflexen heeft de baby nodig om te kunnen overleven en op te groeien tot een volwassen mens. Denk dan bijvoorbeeld aan de zuigreflex. De zuigreflex is nodig om de baby te laten drinken, voeding heeft een baby nodig om groter te worden. Deze reflex is iets dat van nature bestaat, maar zo zijn er nog veel meer reflexen. In totaal zijn er 21 soorten reflexen. Maar deze reflexen kunnen op latere leeftijd problemen veroorzaken, en dan reflex therapie zeer helpend zijn.

Wat zijn de reflexen precies?

Wat is reflex therapie?

Zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen zijn bepaalde reflexen noodzakelijk om te overleven en om te ontwikkelen. Een baby heeft bijvoorbeeld zijn zuigreflex nodig om te kunnen drinken. En voeding is essentieel voor een baby om te kunnen groeien. Maar een baby heeft ook een grijp reflex en deze is nodig om iets vast te pakken en zo de grove en fijne motoriek te kunnen ontwikkelen. Een baby heeft al deze reflexen nodig om te leren kruipen, lopen, eigenlijk alles. Een hele belangrijke reflex is de zogeheten ‘bonding’ reflex. Deze reflex stelt een baby in staat om te hechten en contact te maken met zijn omgeving zoals de ouders of verzorgers.

Hoe werkt reflex therapie?

Er kunnen dingen in het leven gebeuren waardoor cruciale momenten in het leven bepaalde reflexen verstoren. Een voorbeeld, als je als klein kind een van je ouders verliest door ziekte of een ongeval of je ouders zijn niet in staat je op te voeden waardoor je naar een pleeggezin moet kan dit veel emotionele problemen veroorzaken zoals hechtingsproblematiek.

Een kind kan dan op latere, soms zelfs volwassen leeftijd te maken krijgen met angstige gevoelens, of heeft problemen om relaties te onderhouden. Dit komt dat de bonding reflex een optater heeft gekregen in een pril stadium van het leven.

Met een reflex therapeut kun je kijken waar bepaalde problemen in je leven vandaan komen en hoe je dit samen weer in balans kunt krijgen. Reflex therapie werkt heel snel en doelgericht. En dat maakt het zo fijn en een succesvolle manier van je problemen aanpakken.